حضور سالار عقیلی ( خواننده مطرح سنتی ایران ) در سالن سرنا
سالار عقیلی در ۱۱ آذر ماه سال ۱۳۵۶ در تهران متولد شد.
او خوانندهٔ موسیقی سنتی ایران و دانش آموختهٔ هنرستان موسیقی سوره و نیز دارای مدرک کارشناسی در رشتهٔ بازیگری تئاتر است. همسر وی با نام حریر شریعت زاده نوازنده پیانو و دف است.
سالار عقیلی شاگرد صدیق تعریف بوده است اما برخی افراد به اشتباه او را شاگرد محمدرضا شجریان می دانند در حالی که این حرف اشتباه است.
حریر شریعت زاده نوازنده ایرانی متولد خرداد ۱۳۵۶، تهران همسر سالار عقیلی است. سازهای تخصصی او، پیانو و دف هستند.
حریر شریعت زاده از پنج سالگی پیانو را شروع کرد. از کلاس اول راهنمایی تا دوم دبیرستان با جواد معروفی بعد با خانم جواهری و سپس در حضور خانم فخری ملک پور آموزش دید. سبک استاد محجوبی را خیلی زود فرا گرفت و از آن پس با این سبک به کار خود ادامه داد. از خانم پریسا ردیف های آوازی را یاد گرفت.او در دانشگاه سراسری رشته تغذیه خواند و تحصیلات موسیقی را نیز پشت سر گذاشته است.
او خوانندهٔ ثابت ارکستر موسیقی ملی ایران است و سابقهٔ کار با گروه دستان، گروه راز و نیاز و ارشد طهماسبی را دارد.
سالار عقیلی سرود ایران جوان را با اجرای ارکستر ملل خوانده است. سالار عقیلی هیچ اثری مختص خود ندارد و کلیه آثارش باز خوانی آثار دیگران است.
عقیلی از ۸ سالگی فراگیری موسیقی را با نوازندگی سازهای مختلف آغاز کرد. برادر و مادرش علاقه مند به موسیقی و مشوق او بودند و پدرش که وکیل دادگستری بود بیش تر متمایل به پیشرفت تحصیلی او بود.
او به هنرستان موسیقی رفت و از همان جا تصمیم به یادگیری آواز گرفت. او در طی بیش از ۵ سال نزد صدیق تعریف به فراگیری آواز پرداخت. هم اکنون عقیلی افزون بر اجرا و ضبط آثار موسیقی به تدریس موسیقی در آموزشگاه خود و در هنرستان موسیقی مشغول است. او همچنین گروه رازونیاز را تشکیل داد؛ که اعضای این گروه عبارتند از: سالار عقیلی: آواز، حریر شریعت زاده: دف، حامد فکوری: تار، مهدی باقری: کمانچه، آرش فرهنگ فر: تنبک و شهرام غلامی: عود. او به همراه این گروه کنسرت های بسیاری در داخل و خارج از کشور اجرا کرده است.
در جشنوارهٔ موسیقی فجر سال ۱۳۷۵، «سالار عقیلی» جوانی ۱۸–۱۷ ساله، برای نخستین بار به روی صحنه می آید و موجب حیرت تماشاچیان می شود. «حریر شریعت زاده» نیز در آن کنسرت حاضر بوده است و به سبب تسلط بر آوازهای ایرانی، با شنیدن صدای «سالار عقیلی» به استعداد وی پی می برد. پس از اتمام برنامه در رابطه با آوازهای ایرانی به صحبت می نشینند و همین امر موجب همکاری های بعدی و در نهایت ازداوج این دو هنرمند منجر می شود. «شریعت زاده» در آلبوم «مایهٔ ناز» سالار عقیلی نوازنده پیانو است، همچنین شنیده ها حاکی از آن است که به تازگی تهیه کنندگی فعالیت های همسرش را نیز بر عهده دارد. سالار عقیلی در برنامه سه ستاره موفق شد جایزه مردمی بهترین خواننده را دریافت کند.
آلبوم های ساخته شده سالار عقیلی:
۱۳۸۰ – عشق ماند (ساخته ارشد تهماسبی با اجرای گروه نوروز)
۱۳۸۲ – سایه های سبز (ساخته ارشد تهماسبی)
۱۳۸۵ – دریای بی پایان (ساخته سعید فرجپوری با اجرای گروه دستان)
۱۳۸۶ – سعدی نامه (ساخته ارشد تهماسبی با اجرای گروه دستان)
۱۳۸۷ – به نام گل سرخ (ساخته حمید متبسم با اجرای گروه دستان)
۱۳۸۸ – مایه ناز
۱۳۸۸ – عاشقی
۱۳۸۸ – هوای آفتاب
۱۳۸۸ – سالار خوانی ها
۱۳۸۹ – عشق دیرین
۱۳۸۹ – باده نوشین (آهنگ سازی هوشنگ فراهانی)
۱۳۸۹ – یاد باد
۱۳۹۰ – سبوی تشنه
۱۳۹۰ – یار و دیار
۱۳۹۱ – نغمه همرازان
۱۳۹۱ – می تراود مهتاب (آهنگ سازی کیوان ساکت و تنبک حسین رعنائی)
۱۳۹۲ – به سپیدی صلح
۱۳۹۲ – یار مست (آهنگ سازی مجید مولانیا با اجرای گروه موسیقی سور)
۱۳۹۲ – به یاد من باش
۱۳۹۳ -به نام وطن
۱۳۹۳ -ساقی بهار(آلبوم)
۱۳۹۳ -زمزمه (آلبوم)
۱۳۹۳ -فصل عاشقی
۱۳۹۴ -آیین فرزانگی (آهنگسازی پویا سرایی براساس ملودی پیروز ارجمند)
۱۳۹۴٫ معمای شاه آهنگسازی بابک زرین
۱۳۹۴٫ قصه باران با آهنگسازی امین بیات
۱۳۹۵ ازتنهایی گریه مکن